67 de percheziții făcute de procurorii DNA Suceava, joi, la RAR, la DGA Suceava, la Serviciul de Permise și Înmatriculări și la locuințele suspecților

Procurorii DNA Suceava fac, joi dimineață, 67 de percheziții la nouă sedii ale unor instituții publice și la domiciliile unor persoane suspecte în cauză.

Perchezițiile sunt efectuate în trei dosare aflate pe rolul parchetului anticorupție și vizează mai multe infracțiuni de corupție, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat. Percheziții au loc inclusiv la sediul Serviciului Judetean Anticorupție Suceava, la Direcția Generală Permise Auto și Înmatriculări din București, la Serviciul de Permise Auto și Înmatriculări Suceava și la sediile RAR din Suceava, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări în trei cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, de spălare a banilor și de constituire a unui grup infracţional organizat, presupus săvârşite în perioada 2018-2020.

În cursul zilei de 26 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 67 de locații situate pe raza municipiului București și a județelor: Suceava, Bistrița – Năsăud, Botoșani, Neamț și Bacău, din care nouă sunt instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție și a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”
, se arată într-un comunicat transmis de Direcția Națională Anticorupție.

Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche