Accident mortal în pădure, la Dorna Arini. Un bărbat a fost strivit de TAF-ul cu care plecase după lemne

Joi, 12 noiembrie 2020, ora 10.25, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 despre faptul că pe raza satului Rusca a avut loc un accident, respectiv s-a răsturnat un tractor forestier.

Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 10.00, Neculai Bughiană, de 73 ani, din comuna Dorna Arini, satul Ortoaia, s-a deplasat în fondul forestier proprietatea sa, la volanului tractorului său forestier, pentru a strânge lemne de foc. Acesta era însoțit de către Viorel F., din aceeași localitate.

În timp ce se deplasau spre locul numit ,,Piciorul lung”, pe un drum forestier nedestinat circulației publice, Neculai Bughiană a efectuat manevra de întoarcere, iar din cauza terenului accidentat și în pantă, acesta a pierdut controlul asupra tractorului forestier și a alunecat la volanul acestuia pe versant.

După circa 100 metri, utilajul forestier s-a răsturnat cauzându-i bărbatului leziuni incompatibile cu viața.

Conform declarației martorului Viorel F., acesta în momentul în care a văzut că bărbatul a pierdut controlul autovehiculului a reușit să se salveze sărind din utilaj.

Având în vedere locul producerii evenimentului, respectiv teren greu accesibil, pentru recuperarea cadavrului a fost solicitat sprijinul lucrătorilor din cadrul Salvamont Vatra Dornei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.
Mai nouă Mai veche