Bătăuș din Straja reținut în arestul IPJ Suceava după ce și-a lovit soția și copiii și a încălcat ordinul de restricție emis de polițiști

Duminică, 8 noiembrie, la ora 14.58, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au fost sesizaţi telefonic de o femeie de 39 de ani, din Straja, cu privire la faptul că, soţul acesteia, de 45 ani, din aceeași localitate, a venit la domiciliul ei, încălcând ordinul de restricție, provocând scandal.

În urma cercetărilor s-a stabilit că femeia locuieşte în Straja, împreună cu copii. Sâmbătă, 7 noiembrie 2020, polițiștii din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus au emis un ordin de protecție provizoriu față de soțul ei, ca urmare a unei sesizări de violență în familie și completare a formularului de evaluare a riscului. Bărbatul a declarat faptul că, pe perioada cât este emis ordinul de protecție față de el, va locui la casa mamei sale din comuna Straja.  

Duminică la amiază, soția a sesizat prin plângere prealabilă faptul că, sâmbătă seară, la ora 23.45, și duminică la ora 12.00, soțul ei a încălcat din ordinul de protecție provizoriu, venind la domiciliu.

Ulterior, tot duminică, în jurul orei 14.58, bărbatul a încălcat din nou ordinul de protecție, a intrat în curtea locuinței, a provocat scandal și a comis acte de violență asupra fiicei sale de 13 ani, aspecte sesizate de soție în mod direct și prin plângere prealabilă.

Polițiștii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect, iar după audiere a fost dispusă prin ordonanță reținerea a acestuia pentru o perioadă de 24 de ore. La nivelul poliției orașului Vicovu de Sus a fost constituită o escortă în vederea transportării și depunerii în arestul IPJ Suceava.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de ,,violență în familie” și „nerespectarea hotărârii judecătoreşti”.
Mai nouă Mai veche