Buletin de presă, 1 noiembrie 2020 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 31.10.2020, orele 13.00, o femeie de 26 ani, din com. Hânțești, în timp ce conducea autoturismul pe D.J.208 D, la ieșirea din localitatea Adâncata către Hânțești, a intrat în coliziune cu autoturismul condus de o tânără de 20 ani, din com. Adâncata, care circula în fața acesteia, în aceeași direcție de mers și a frânat pentru a opri.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a pasagerei în autoturismul condus de femeia de 26 de ani, respectiv o femeie de 48 ani, din com. Hânțești, care a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, pentru acordarea îngrijirilor medicale, fără a rămâne internată.
Conducătoarele auto au fost testate cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative, procedându-se şi la recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 31.10.2020, la ora 17:57, poliţiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, au fost sesizați cu privire la faptul că la Spitalul Județean de Urgențe Suceava, s-a prezentat o minoră în vârstă de 15 ani, ca urmare a unei căderi de pe bicicletă.
Din primele verificările a rezultat faptul că, la data de 31.10.2020, în jurul orelor 15:40, minora, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe DJ 209G, pe strada Calea Bucovinei din orașul Vicovu de Sus, din direcția com. Straja – oraș. Vicovu de Sus, s-a dezechilibrat și a căzut, suferind leziuni.
S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 31.10.2020, orele 16:36, echipajul din cadrul Biroului Rutier Suceava, a oprit pentru control pe DN17 un autoturism care se deplasa din direcția Stroiești către Suceava și a efectuat o manevră neregulamentară de depășire.
La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 23 de ani, din sat/com. Stroiești. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la Spitalul Judeţean Sf. Ioan cel Nou Suceava, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.


La 01.11.2020, ora 00.20 echipajul de poliție din cadrul Poliției mun. C-lung Moldovenesc, Compartimentul Rutier în timp ce își desfășura atribuțiile de serviciu pe DC 32 Paltinu din com. Vatra Moldoviţei a oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe direcţia DN17A spre satul Paltinu.
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 33 de ani, din com. Vatra Moldoviţei, care nu a putut prezenta permisul de conducere pentru control.
S-au efectuat verificări în bazele de date constatând faptul că șoferul este posesor de permis de conducere,însă figurează cu mențiunea Restricții-Suspendat.
A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche