Buletin de presă, 19 noiembrie 2020 - IPJ Suceava

Material lemnos confiscat de poliţişti

La 18.11.2020, ora 13.30, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoutilitara condusă de un localnic de 58 ani, care transporta conform avizului de însoţire, cantitatea de 3,0 m.c. lemn foc de esenţă fag.
În urma verificărilor efectuate pe raza de competență, a rezultat faptul că, autoutilitara în cauză a efectuat în ziua de 18.11.2020 transporturi repetate pe DN 17A, pe raza comunei Marginea în baza aceluiaşi aviz de însoţire, motiv pentru care, s-a cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul de 58 de ani transporta cantitatea de 3,00 mc lemn foc de esenţă fag.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de 507 lei a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.


La 18.11.2020, ora 15.55, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control ansamblul rutier format din autoutilitară şi remorcă, care transporta conform avizului de însoţire cantitatea de 18.32 mc lemn rotund de esenţă molid.
Întrucât în urma verificării datelor în aplicaţia informatică, pentru acest transport figura cantitatea de 18.32 m.c. lemn foc fag, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care în urma inventarierii au stabilit faptul că, materialul lemnos transportat are proveniență legală .
În cauză s-a aplicat o sancţiune contravenţională de 3.000 lei conform Legii nr. 171/2010 M, pentru înregistrarea în mod eronat în aplicaţia informatică a unei alte specii și unui alt sortiment de lemn decât cel înscris în avizul de însoțire.


Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 18.11.2020, în jurul orei 13.33, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost sesizată prin „SNUAU 112” despre faptul că, pe DJ 176, în comuna Vama, o persoană care conducea un atelaj hipo a căzut din atelaj suferind leziuni.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea atelajul hipo pe raza comunei Vama, un localnic de 39 de ani s-a dezechilibrat si a căzut pe carosabil.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 39 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Căruţaşul a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 18.11.2020, în jurul orei 23.40, în timp ce conducea autoturismul pe DJ177C din comuna Valea Moldovei, o localnică de 41 de ani a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă, intrând în şanţul din stânga conform direcției de mers.
Din impact a rezultat rănirea unui tânăr de 19 ani, pasager în autoturism, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.
Totodată, cei doi au fost sancționați contravențional pentru că au circulat în intervalul orar în care circulația pe drumurile publice este restrânsă, conform Legii 55/2020 art. 65, lit. m) și art. 66 lit. a) din Legea 55/2020, fără a putea prezenta declaraţii pe propria răspundere.


Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de poliţişti

La 18.11.2020, la ora 17.00, Poliția municipiului Rădăuți a primit spre punere în aplicare mandatul de executare a pedepsei închisorii emis în aceeaşi zi de Judecătoria Suceava, faţă de un localnic, condamnat la o pedeapsă de 3 ani, 3 luni și 33 de zile pentru comiterea infracţiunii de „contrabandă”.
Bărbatul a fost identificat de poliţişti pe raza municipiului Rădăuţi, fiind reţinut, escortat şi încarcerat în Penitenciarul Botoşani.
Mai nouă Mai veche