„Muzeul Național al Bucovinei... de poveste!”, proiect educațional dedicat elevilor

Muzeul Național al Bucovinei lansează o nouă provocare pentru vizitatorii săi virtuali, și nu numai, invitând elevii la proiectul educațional - MUZEUL NAȚIONAL AL BUCOVINEI... de poveste!

De data aceasta, copii și adolescenți, de la preșcolari, până la cei aflați în pragul bacalaureatului, sunt provocați la creativitate, în scris, creând povești despre muzeu.

„Dragi prieteni ai muzeului, ne apropiem cu pași repezi de luna cadourilor, a poveștilor, a lucrurilor frumoase, așa că ne-am gândit la o nouă propunere, de suflet pentru noi, provocatoare la creativitate pentru voi!

Ne adresăm elevilor din învățământul primar, învățământul gimnazial și cel liceal, cărora le propunem să scrie o scurtă poveste, pe o pagină, despre Muzeul Național al Bucovinei, sau despre oricare dintre obiectivele sale: Muzeul de Istorie, Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Științele Naturii, Muzeul „Ciprian Porumbescu”, Casa Memorială „Simion Florea Marian”, Muzeul Etnografic „Hanul Domnesc”, Casa Memorială „Nicolae Labiș”, Casa Memorială „Ciprian Porumbescu”, Casa Memorială „Eusebiu Camilar”, Casa Muzeu Solca, Casa Muzeu Bilca.

Scrieți orice vă vine în minte despre muzeu, ce v-a impresionat, ce amintiri aveți, ce înseamnă muzeul pentru voi, de ce veniți la muzeu.

Pentru cei care nu ne-au vizitat încă, propunem un exercițiu de imaginație - ce credeți că este muzeul, de ce v-ați dori să ne vizitați?

Vă îndemnăm să scrieți povestea de mână, cu ce instrument de scris aveți la îndemână, și, dacă simțiți nevoia, puteți adăuga orice imagine, simbol reprezentativ.

Aduceți poveștile la noi, la Muzeul de Istorie din Suceava.

Cei care nu pot ajunge, pot fotografia lucrările, cu o rezoluție bună, să putem înțelege ce ați scris, iar apoi le pot trimite prin mail la marketing@muzeulbucovinei.ro

Vom crea un album cu poveștile voastre, care va rămâne peste timp la Muzeul de Istorie, pentru cei ce vor dori să-l răsfoiască.

Poveștile vor fi postate pe pagina noastră de Facebook - Muzeul de Istorie Suceava - History Museum, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate!

Premiile se vor acorda pe categorii de vârste, pentru toate ciclurile de învățământ, de la preșcolari, până la cei aflați în pragul bacalaureatului.

Lucrările vor fi transmise până la sfârșitul acestui an, noi vom realiza albumul, iar apoi vom anunța câștigătorii!

Vă mulțumim că sunteți aproape de noi și că, într-un an în care am fost nevoiți să stăm la distanță, am găsit atâtea motive și modalități să ne apropiem și să legăm prietenii noi!

Și nu uităm ce ne-a scris un copil pe o lucrare trimisă către muzeu: ne bucurăm să fim împreună, nu ni se vede gura când zâmbim, dar ne râd ochii. Iar noi adăugăm: dacă nu puteți ajunge voi la muzeu, aducem noi muzeul la voi!”
Mai nouă Mai veche