Declarații mincinoase la Spital și Poliție după ce un bărbat care lucra la negru în pădure a fost grav accidentat de un buștean

Joi, 12 noiembrie 20202, la ora 17.49, lucrătorii Secției 14 Poliție Rurală au fost sesizați prin 112, de către o femeie din comuna Frumosu, cu privire la faptul că soțul său, Teodor Țebrea, de 29 ani, a suferit leziuni în urma unui accident de muncă.

Apelanta a fost contactată telefonic, ocazie cu care a relatat faptul că soțul ei în prezent se află la Spitalul Județean de Urgență Suceava, iar jurul orei 12.30, Enea N. din aceeași localitate, coleg de muncă cu soțul său, a anunțat-o că în timp ce se aflau pe raza satului Prisaca Dornei, comuna Vama și efectuau activități de fasonare a materialului lemnos, un vârf al unui arbore l-a lovit în zona capului, cauzându-i leziuni. De asemenea, a anunțat-o că l-a transportat personal la Spitalul Campulung Moldovenesc în vederea efectuării unor investigații de specialitate.

Femeia a purtat o discuție cu soțul său, însă acesta era confuz, neputând da detalii cu privire la modul de producere al evenimentului.

Totodată, femeia a declarat ca nu cunoaște societatea și administratorul firmei la care bărbatul lucra fără forme legale ca fasonator.

Cu ocazia investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că în jurul orei 12.40, personalul din cadrul UPU Câmpulung Moldovenesc a informat lucrătorii de poliție despre faptul că Enea N. și Sergiu I. l-au adus pe Teodor Țebrea, care a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, cei doi declarând că l-au identificat căzut dintr-un atelaj hipo pe zona numita popular Drumul Dealului de pe raza satului Deia, comuna Frumosu.

La Spitalul Câmpulung Moldovenesc s-au deplasat lucrători din cadrul compartimentului rutier Câmpulung. Moldovenesc, care în urma discuțiilor avute cu martorii au stabilit faptul că în cauza de față nu este vorba despre comiterea unui accident rutier, cei doi declarând că l-au identificat căzut dintr-un atelaj hipo pe zona numita popular Drumul Dealului de pe raza satului Deia, comuna Frumosu, sens în care s-a întocmit un proces verbal cu relatările celor doi, semnat de Enea N. și Sergiu I.

Țebrea Teodor a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se continua cercetările pentru clarificarea situației de fapt și a se dispune procedural.
Mai nouă Mai veche