Doar jumătate dintre cadrele medicale din județul Suceava s-au înscris pe lista de așteptare pentru vaccinul anti-Covid

Jumătate dintre medicii, asistenții medicali, infirmierii și îngrijitorii din județul Suceava s-au înscris pe lista realizată de Direcția de Sănătate Publică pentru vaccinul Covid-19.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a făcut, în perioada 12-16 noiembrie, o catagrafie a cadrelor medicale pentru a stabili lista celor vor fi vaccinați împotriva virusului Sars-CoV-2. 6.000 de medici, asistente, infirmiere şi îngrijitoare au completat chestionarul DSP.

Purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că instituţia a informat cadrele medicale, cadrele sanitare, precum şi personalul auxiliar din spitale şi cabinete individuale că trebuie să confirme prin semnătură dacă vor să facă vaccinul împotriva COVID-19.

În judeţul Suceava sunt peste 6.000 de medici, asistente medicale, infirmiere şi îngrijitoare. Doar 3.000 de angajaţi ai sistemului sanitar s-au înscris pe lista de aşteptare pentru noul vaccin.

Reprezentanta DSP opinează că semnăturile care lipsesc nu ar trebui interpretate ca un refuz al vaccinării.

Pe de altă parte, managerul Spitalului Judeţean Suceava, cardiologul Alexandru Calancea, a spus că îşi va face vaccinul şi i-a îndemnat pe salvatorii din prima linie a luptei împotriva pandemiei să îi urmeze exemplul.

Doctorul Calancea a pus reticenţa colegilor săi pe seama lipsei de informaţii cu privire la noul vaccin. Potrivit oficialilor din Ministerul Sănătăţii, când va exista un vaccin anti-COVID 19, prioritate la vaccinare vor avea cadrele din sistemul medical.
Mai nouă Mai veche