FOTO Tânăr depistat la volanul unei Toyota Rav4 plină cu țigări de contrabandă, pe drumul Nisipitu - Lupcina

Polițiștii de frontieră au descoperit și confiscat 3.000 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de peste 35.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. Conducătorul auto, un sucevean, este cercetat pentru contrabandă, iar autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat la sediul instituției.

În data de 21 noiembrie, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.00, polițiștii de frontieră au oprit pentru control, pe drumul Nisipitu – Lupcina un autoturism marca Toyota Rav4, înmatriculat în România. Mașina era condusă de un bărbat de 34 de ani, domiciliat în județul Suceava. 

În urma controlului sumar al autoturismului au fost observate șase colete voluminoase, despre care existau indicii că în interiorul acestora sunt țigări provenite din activități de contrabandă.

Mașina a fost condusă la sediul STPF Suceava, iar în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 3.000 pachete țigări, provenite din magazine de tip Duty Free, a căror valoare se ridică la peste 35.000 lei.

Mijlocul de transport, în valoare de 40.000 lei, a fost reținut pentru continuarea verificărilor.

Drept urmare, suceveanul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, urmând ca la finalul anchetei să fie luate măsurile legale ce se impun.
Mai nouă Mai veche