Doi polițiști din Suceava, amendați de colegi după ce au participat la o intervenție fără să poarte mască de protecție

Doi polițiști din Suceava care au fost filmați fără mască la o intervenție i-au cerut cameramanului unei televiziuni să șteargă filmarea și pentru că au primis răspuns negativ s-au răzbunat aplicând amenzi aberante. La rândul lor, polițiștii au fost amendați de colegi.

Polițiștii au fost filmaţi în timp ce asigurau ordinea în faţa unei clădiri de birouri din municipiul Suceava care a luat foc sâmbătă, 31 octombrie.

După ce au constatat că fost filmaţi ajungând la locul intervenției fără măști, polițiștii le-au cerut jurnaliştilor să se legitimeze, să le arate actele de la maşină și să demonstreze că au triunghi reflectorizant.

În timp ce cameramanul căuta triunghiul în portbagajul maşinii, masca de protecţie i-a căzut sub nas. Poliţiştii care nu purtau deloc mască au considerat că abaterea trebuia sancţionată şi i-au dat respectivului un avertisment. Echipa de filmare a primit şi alte sancţiuni. Reporterul a fost amendat pentru că nu şi-a pus centura de siguranţă, pasager fiind în maşină, atunci când oamenii legii i-au cerut cameramanului să mute autoturismul din curtea clădirii afectată de flăcări, pe drumul public. Jurnaliştii au depus o plângere împotriva celor doi poliţişti, demonstrând cu imagini video surprinse la faţa locului că au încălcat legislaţia de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2.

După ce filmarea a ajuns la superiorii lor, cei doi au fost amendați cu câte 1.000 de lei. În plus, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu, polițiștii sunt cercetaţi disciplinar şi riscă să nu mai poată avansa în grad în următorii 3 ani.

În municipiul Suceava rata de infectare era sâmbătă de 3,05 la mia de locuitori și purtarea măştii este obligatorie şi în aer liber în oraş încă de acum 3 săptămâni.
Mai nouă Mai veche