FOTO VIDEO Locuință izolată din Mălini distrusă de flăcări pentru că proprietarul nu a avut telefon mobil să sune la 112

Militarii Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Mălini și Cornu Luncii, au intervenit cu cinci autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie, în satul Pîraie, din comuna Mălini, incendiul fiind anunțat la 112 vineri, 13 noiembrie, la ora 0.25. 

Gospodăria era situată într-o zonă retrasă și greu accesibilă. Proprietarul, în vârstă de 77 de ani, deși s-a autoevacuat, nu avea un mijloc de comunicare (telefon mobil) și nu a reușit să anunțe incendiul. Acesta a fost observat din depărtare de către un pompier voluntar din comuna Cornu Luncii, care, după ce a sunat la 112, s-a deplasat la fața locului cu o autospecială de stingere.

La sosirea tuturor echipajelor, ardeau generalizat acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de 100 mp, bucătăria de vară, pe 20 mp, și adăpostul de animale, pe 150 mp. Au mai ars bunurile din interiorul clădirilor și din gospodărie (mobilier, electrocasnice, textile, circa 15 metri cubi lemn de foc și altele).

Incendiul a izbucnit din bucătăria de vară, unde dormea proprietarul, cel mai probabil din cauza efectului termic, generat de coșul de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost lichidat la ora 4:35.

Mai nouă Mai veche