VIDEO Casă afectată și anexe, utilaje și cereale distruse de un incendiu, la Mitocu Dragomirnei. Proprietara a primit îngrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică


Militarii Detașamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Mitocu Dragomirnei, au intervenit, miercuri, 11 noiembrie, cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Mitocu Dragomirnei, incendiul fiind anunțat la 112 la ora 9.35.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat adăpostul de animale și o magazie, cu pericol de propagare la casa de locuit.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 40 de ani, care a suferit un atac de panică. Dupa ce și-a revenit, femeia a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Au ars cele două construcții anexe (din lemn, cu învelitori din tablă, respectiv azbociment), pe o suprafață totală de aproximativ 140 mp, circa 5 metri cubi lemn de foc, 3 tone de cereale, utilaje și unelte din gospodărie și alte bunuri. S-au degradat zugrăveala, geamuri și elemente de tâmplărie din PVC (ferestre și ușa de la intrare) ale casei de locuit.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui foc deschis în spații deschise, ale cărui scântei, purtate de vânt, au aprins construcțiile din lemn aflate în apropiere.Incendiul a fost lichidat la ora 11:27, iar pompierii au salvat locuința gospodăriei, cu bunurile din interior.

Mai nouă Mai veche