„Monter un projet en ligne: Réaliser un carnet de voyage”, webbinar organizat de Biroul Francez Suceava

În săptămâna 9-13 noiembrie 2020, Biroul Francez și Centrul de Reușită Universitară (CRU) din cadrul Universității „Ștefan cel Mare din Suceava” continuă cursurile de limbă franceză „Français au collège” (miercuri, ora 16.30-18.00, la BF), „Le français, c’est facile!” (vineri, ora 16.30-18.00 la BF), „Français général/DALF” (miercuri, ora 19.00-20.40, la BF) și pregătire DELF (luni, ora 17.00-19.00, la BF).

Activitățile tematice ale săptămânii sunt realizate de către cadre didatice ale Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, specialitățile limba franceză și muzică. Profesorii de limba franceză organizează miercuri, 11 noiembrie 2020, ora 11.00, formarea „Journée de formation pédagogiaue: La classe de FLE à distance” (propusă în cadrul cercului profesorilor de limba franceză - liceu). Invitată este dna Annick Hatterer, profesor, formator și delegat CLE International, care va conferenția pe tema: „Monter un projet en ligne: Réaliser un carnet de voyage”. Webinarul se va desfășura prin Skype, accesând, la ora indicată, linkul:

https://join.skype.com/dMqh7u1ZNqUo

În aceeași zi, dar la ora 18.00, dna prof. Iulia Buraciuc și dl prof. Ciprian Constandache, în calitate de organizatori, ne invită să participăm la „O seară muzicală”/ „Une soirée musicale” în care muzica clasică, cea de divertisment și cea tradițională se îmbină armonios. Protagoniștii recitalului sunt elevii Burdui Ioana, cl. a VII-a, Bârjovanu Ionuț și Adriana Hasna, cl. a IX-a, Codrin Balan, Ștefan Constandache și Lavinia Jitaru, cl. a X-a, Iuliana Sauciuc, cl. a XI-a. La diversificarea programului artistic au contribuit și dna prof. Doina Chișcă, dna prof. Anca Griga și dl prof. Daniel Dragomirescu.

Mesajul lor adresat publicului BF/sucevenilor francofili este că „muzica va găsi mereu drumul către sufletele oamenilor, iar noi vom găsi destule căi să o putem studia și interpreta pentru publicul nostru drag! Cu cele mai bune gânduri, vă îmbrățișăm și vă dorim multă sănătate!” (prof. I. Buraciuc).

Activitățile se pot urmări pe adresa BF: facebook.com/Biroul-Francez-Casa-Prieteniei-1705411698690534, pe site-ul CJ: cjsuceava.ro/index.php/biroul-francez sau pe site-ul Asociației Alianța Franceză din Suceava: http://brand.usv.ro/temp/alianta-franceza/actualitati.
Mai nouă Mai veche