Doi tineri din Bangladesh au intrat ilegal în România, peste fâșia verde, dar au fost prinși de polițiștii de frontieră la Brodina

Poliţiştii de frontieră suceveni au depistat, în apropierea frontierei de stat, doi bărbaţi din Bangladesh, care au încercat să treacă ilegal graniţa din Ucraina în România, cu intenția de a ajunge în vestul Europei.

Duminică, 8 noiembrie 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Brodina, județul Suceava, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 14.30, colegii noștri au reținut, la aproximativ 500 metri de frontieră, pe direcția localității Brodina, doi cetăţeni străini care nu își justificau prezența în zonă.

Persoanele au fost conduse la sediul Poliției de Frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit faptul că ambii sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste de 22, respectiv 33 de ani, și intenţionau să treacă ilegal frontieră din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.

Mai nouă Mai veche