Petrecere de logodnă cu 48 de persoane la o pensiune din Șaru Dornei, oprită de polițiști. Poprietarul, sancționat cu amendă de trei mii de lei

Având în vedere planul de acțiune al Poliției municipiului Vatra Dornei privind modul de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2, împreună cu reprezentanți din cadrul ITM Suceava, au fost efectuate verificări la unitățile de cazare de pe raza comunei Şaru Dornei.

Cu ocazia controlului efectuat la o pensiune din Şaru Dornei s-a constatat că în incinta restaurantului aparţinând pensiunii se aflau 48 de persoane adulte, care participau la o petrecere privată organizată cu prilejul unei logodne.

S-a stabilit că administratorul pensiunii este o femeie de 38 ani, localnică, care a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19, cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform Legii nr. 55/2020 – art. 65 lit. J, raportat la art. 1 pct. 12 din Anexa 3 a H.G. nr. 856/ 2020 și s-a procedat la oprirea evenimentului, iar toţi participanţii au părăsit localul.

Având în vedere aspectele constatate s-a procedat și la reinstruirea administratorului pensiunii cu privire la obligaţia de a nu organiza evenimente private.

Totodată a fost informată Direcția de Sănătate Publică Suceava pentru luarea măsurilor ce se impun conform competenței.
Mai nouă Mai veche