Profesorul Lazăr Tipa a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru că și-a omorât tatăl în bătaie

Judecătorii Curții de Apel Suceava au pronunțat, miercuri, sentința definitivă în dosarul în care profesorul de sport Lazăr Tipa a fost judecat pentru săvârșirea infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte.

Condamnat de Tribunalul Suceava la nouă ani de închisoare cu executare, profesorul Lazăr Tipa a făcut apel și pedeapsa i-a fost redusă de magistrații Curții de Apel.

„Admite apelul declarat de inculpatul Tipa Lazăr împotriva sentinţei penale nr. 217 din 30.07.2020 a Tribunalului Suceava. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi în rejudecare: Reduce pedeapsa la care a fost condamnat inculpatul Tipa Lazăr, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, (...) de la 9 (nouă) ani închisoare la 6 (şase) ani închisoare”, se arată în minuta ședinței de astăzi a Curții de Apel Suceava.

În urmă cu exact doi ani, pe 19 noiembrie 2018, Lazăr Tipa, unul dintre cei mai cunoscuți profesori de sport din Suceava, și-a bătut cu sălbăticie tatăl în vârstă de 82 de ani. 

În urma bătăii administrată de fiul său, Nicolai Tipa a fost internat la Spitalul Judeţean Suceava cu un traumatism cranio-cerebral prin agresiune, cu pierderea cunoştinţei, contuzie de piramidă nazală şi contuzie abdominală. Bărbatul a murit la două săptămâni de la internare, iar legiștii au stabilit că moartea a survenit din cauza loviturilor aplicate de fiul său. 

Lazăr Tipa este fost medaliat internaţional și multiplu campion naţional la lupte greco-romane.
Mai nouă Mai veche