Municipiul Suceava rămâne în scenariul roșu până în săptămâna alegerilor. Incidența de 4,12 la mie anunțată de autorități

Municipiul Suceava a înregistrat marți și miercuri câte 60 de noi cazuri de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus și a ajuns la o incidență cumulată în ultimele 14 zile de 4,12 persoane infectate la mia de locuitori, depășind pragul de 500 de cazuri în evoluție.

Conform informațiilor comunicate de Instituția Prefectului, Municipiul Suceava are a treia cea mai mare incidență din județ, după Horodnic de Jos (4,80) și Solca (4,13).

Prin Hotărârea nr. 70/2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava a dispus prelungirea cu încă 14 zile a scenariului roșu în municipiul Suceava, până marți, 30 noiembrie, cu cinci zile înainte de alegerile parlamentare din 5 decembrie.

Scenariul roșu a fost activat de CJSU în municipiul Suceava începând din 3 noiembrie, după ce rata de infectare la nivelul localității a trecut de 3 la mie.

REGULI ÎN LOCALITĂȚILE DIN SCENARIUL ROȘU:

În localităţile unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori se aplică următoarele restricţii coresăpunzătoare ratei de infectare:

  • desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă;
  • purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Mai nouă Mai veche