FOTO Șoferul care a provocat accidentul cu trei răniți de la Gălănești era băut la volan. Bărbatul a încercat insistent să refuze testarea alcoolemiei acuzând dureri în urma impactului

Șoferul care a provocat un accident cu trei răniți în localitatea Gălănești din județul Suceava era băut la volan, testarea alcoolemiei fiind făcută după mai bine de o oră pentru că bărbatul a refuzat insistent acuzând dureri provocat de coliziune.

Vineri seară, în jurul orelor 18.28, Ionuț Hrițcu, de 40 de ani, din Voitinel, în timp ce conducea autoturismul Peugeot 407 pe DN 2H, în localitatea Gălănești, pe zonă de drum drept, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu autoturismul Audi condus regulamentar de Ioan M., în vârstă de 62 de ani, din Rădăuți, care circula din sens opus.

În urma accidentului au rezultat avarii la autoturismele implicate și vătămarea corporală ușoară a celor doi șoferi, precum și a unei femei de 57 de ani, din Rădăuți, pasageră în autoturismul Audi.

Cele trei persoane au fost transportate cu o ambulanță SMURD și două ambulanțe SAJ la Spitalul Municipal Rădăuți.

Șoferul autoturismului Audi a fost testat cu aparatul alcooltest la locul accidentului, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul autoturismului Peugeot a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest la locul accidentului, acuzând leziunile suferite. Ulterior, la Spitalul Rădăuți, la ora 19.33, bărbatul a acceptat testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Ambilor conducători auto li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”. 

Mai multe informații:
Mai nouă Mai veche