Tânăr din Dumbrăveni, țeapă de 7.500 de lei după un anunț postat pe un grup de Facebook

Un tânăr din comuna Dumbrăveni, județul Suceava, a fost înșelat cu suma de 7.500 de lei după ce a publicat un anunț pe Facebook prin care căuta o platformă pentru transportul unui autoturism.

Gabriel B., de 24 de ani, din Dumbrăveni, a depus vineri plângere la Poliția municipiului Suceava cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de înșelăciune.

Tânărul le-a spus polițiștilor că în data de 25 octombrie 2020 a postat un anunț pe grupul de facebook Bursa transport auto internațional în vederea identificării unei platforme care să-i transporte din Belgia un autoturism pe care urma să-l achiziționeze.

Tânărul a fost contactat de către o persoană care a precizat că este un reprezentat al firmei D&G Logistics SRL din municipiul Cluj Napoca și care s-a angajat că îi va transporta mașina contra sumei de 450 euro.

Tânărul a fost de acord, iar în data de 30 octombrie 2020, într-un cont pe care i l-a menționat respectiva persoană a transferat din contul său suma de 7.500 lei, reprezentând contravaloarea autoturismului și costul transportului.

Ulterior nu a mai putut contacta persoana respectivă, iar vineri, când a discutat cu directorul societății din municipiul Cluj Napoca, acesta a negat faptul că s-ar fi făcut acel transfer bancar prin societatea pe care o administrează, precizând totodată faptul că a mai primit plângeri cu același obiect.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „înșelăciune”.
Mai nouă Mai veche