Tânăr din Liteni care a condus băut și fără permis, depistat de polițiști după un apel la 112

Duminică, 8 noiembrie 2020, în jurul orei 15.22, Poliţia oraşului Liteni a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că pe strada Humăriei din orașul Liteni o persoană de sex masculin conducea aflându-se la volanul autoturismului Land Rover, efectuând manevre imprudente, conducătorul auto fiind sub influența băuturilor alcoolice. La puțin timp conducătorul autoturismului Land Rover a plecat de la volanul mașinii, în locul lui a suit altă persoană, toți părăsind zona.

Cu ocazia deplasării la fața locului, a fost identificat apelantul, care a declarat faptul că persoanele implicate nu se mai află în zonă.

În urma primelor verificări efectuate, a fost stabilită identitatea conducătorului care se afla la volanul autoturismului Land Rover, stabilind că se numește Irinel I., de 23 de ani, din orașul Liteni. Procedând la interogarea bazelor de date aflate în uzul poliției s-a constatat faptul că tnrul nu figurează ca deținând permis de conducere.

Cu ocazia verificărilor efectuate, tânărul a fost identificat la domiciliul iubitei sale, în satul Rotunda din orașul Liteni.

Fiind întrebat cu privire la eveniment, tânărul a declarat că duminică a consumat băuturi alcoolice, respectiv două pahare de votcă a câte 50 ml. În jurul orei 14.50 se afla la domiciliul părinților săi, iar la un moment dat a ieșit din locuință, s-a suit la volanul autoturismului Land Rover, care se afla staționat în fața locuinței, și s-a deplasat circa 70 metri către orașul Liteni, după care a efectuat o întoarcere, cu intenția de a reveni la locuință, după aproximativ 5 metri oprindu-se, distanța totală parcursă fiind de aproximativ 75 metri.

De asemenea, tânărul a declarat că autoturismul Land Rover îi aparține.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.06 mg/l alcool pur în aer expirat.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul fără permis”.
Mai nouă Mai veche