Tânăr din Valea Moldovei reținut în arest după ce le-a prezentat polițiștilor un permis fals de conducere, la un control în trafic pe bulevardul Bucovina din Gura Humorului

Marți, 17 noiembrie 2020, în jurul orei 12.50, echipajul de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce acţiona în cadrul unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere pe bulevardul Bucovina din orașul Gura Humorului, a oprit pentru control autoturismul Seat Alhambra, la volanul căruia se afla Florin Samoil M., de 21 de ani, din Valea Moldovei.

S-a procedat la efectuarea de verificări în bazele de date aparţinând Poliţiei Române, ocazie cu care s-a constatat faptul că cel în cauză nu figurează ca deţinând permis de conducere pentru nici un fel de categorie de vehicule.

Conducătorul auto a prezentat un permis de conducere cu valabilitate din 13 iunie 2019 până la 13 iunie 2029, existând suspiciuni rezonabile că acest permis de conducere nu este autentic, astfel că tânărl nu ar deţine permis de conducere.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

Organele de cercetare ale poliţiei judiciare au luat faţă de acesta măsura reţinerii pentru 24 de ore, cel în cauză fiind condus şi introdus în arestul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche