Un tânăr beat a provocat un accident rutier la Dumbrăveni și a fugit înainte de sosirea poliției. Individul a fost găsit în benzinărie și este acum cercetat penal pentru trei infracțiuni

Duminică, 15 noiembrie 2020, la ora 22.30, Alexandru P., de 26 ani, din Suceava, conducea autoturismul marca VW pe DN 29 din comuna Dumbrăveni, dinspre Botoşani către Suceava, iar la intersecţia cu DC62A, dorind să întoarcă autoturismul, a pătruns pe drumul comunal şi prin efectuarea manevrei de mers înapoi, nu a acordat prioritate autoturismului Skoda Superb condus de Vasile P., de 41 ani, din Fălticeni, care se deplasa dinspre Suceava către Botoşani, fiind acroșat de acesta. După producerea accidentului, tânărul vinovat a părăsit locul faptei fără încuviințarea poliției, fiind identificat ulterior în Peco Dumbrăveni.

În urma accidentului, șoferul care circula regulamentar a suferit leziuni şi a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost diagnosticat cu „TCC, contuzie toracică”.

Ambii conducători auto implicați au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru șoferul care circula regulamentar și 1,27 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul lui Alexandru P. Ulterior li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, “conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe” și ,,părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”.
Mai nouă Mai veche