VIDEO Ministrul Culturii a încălcat regulile speciale stabilite de Guvern pentru campania electorală, joi noapte, la startul campaniei PNL Suceava pentru alegerile parlamentare

PNL Suceava a început campania electorală pentru alegerile parlamentare în parcul Trei Bărboși din municipiul Suceava, în apropiere de sediul partidului. Lideri și membri ai partidului, în total peste 20 de persoane, au lipit afișe pe un panou special amenajat și au făcut declarații de presă.

Printre participanți s-a aflat și Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii în cabinetul condus de Ludovic Orban.

Pentru campania electorală din acest an au fost stabilite reguli speciale prin Ordinul ministrului Sănătății nr. 1850/157/2020 privind stabilirea unor măsuri de sănătate publică necesar a fi respectate pentru desfășurarea în siguranță a evenimentelor/întrunirilor/acțiunilor aferente campaniei electorale a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2020.

Astfel, la art. I.1 din Anexă, se stabilește „menținerea distanței fizice de minimum 1 metru între participanții la evenimente/întruniri/acțiuni, inclusiv cele desfășurate pe stradă sau din ușă în ușă”.

Art. II.1.c stabilește că „în cazul acțiunilor desfășurate pe stradă, limitarea numărului persoanelor care se deplasează în grup sau formează un grup la maximum 6”.

După cum se poate observa și în imaginile publicate de PNL Suceava, grupul liberalilor era format din peste 20 de persoane, iar participanții, inclusiv ministrul Culturii, nu respectau distanța minimă de un metru.

Mai nouă Mai veche