VIDEO Reacția lui Klaus Iohannis când a fost întrebat despre „autorul moral” al situației sanitare grave de la Sibiu: „Cred că acolo lucrurile s-au mișcat prea încet”

 

Președintele Klaus Iohannis a evitat marți seară să indice un vinovat moral pentru situația sanitară gravă de la Sibiu, unde județul de condus de PNL, iar municipiul reședință de FDGR, după ce cu doar câteva minute înainte a arătat cu degetul spre PSD, partid pe care l-a numit „vinovatul moral” pentru tragedia de la Piatra Neamț.

„Cred că acolo (la Sibiu – n. red.) lucrurile s-au mișcat prea încet și, din păcate, a fost nevoie de un impuls venit de la centru pentru a accelera un pic decizia de carantinare, situație care e extrem de neplăcută pentru orice sibian. Cred că sibienii vor respecta aceste măsuri, astfel încât Sibiul să nu mai fie în topul infectărilor, iar după perioada de carantină nu va mai performa cu recorduri negative. Persoane cu putere de decizie au renunțat la funcție sau au fost eliberați din funcție”, a spus Klaus Iohannis, întrebat de G4Media.ro cine e vinovatul moral pentru situația de la Sibiu.

Cu puțin timp înainte, președintele a arătat spre PSD, partid pe care l-a indicat drept vinovatul moral pentru tragedia de la Piatra Neamț.

„Există și un vinovat moral, cel care a blocat guvernul lună de lună în Parlament și a cerut oamenilor să nu respecte regulile în plină pandemie, cu efecte dramatice asupra sănătății cetățenilor noștri. În același spirit al blocării eforturilor de stopare a pandemiei, autoritățile locale pesediste – este un adevăr pe care trebuie să îl spunem – au aplicat după ureche măsurile de la centru, în spirit electoral. La Piatra Neamț, baronii roșii au schimbat directorii de spital de capul lor, refuzând să colaboreze cu Direcția de Sănătate Publică sau cu specialiștii Ministerului Sănătății. Autoritățile locale pesediste pun permanent piedici deciziilor guvernamentale, nu alocă resurse suficiente, nu aplică standarde ridicate și preferă improvizații care, în cele din urmă, în mod tragic, fac victime. Această situație nu poate continua așa”, a subliniat președintele.

În județul Sibiu se înregistrează cel mai mare număr de infectări din țară raportat la numărul de locuitori, rata de incidență fiind de 9 la mie.

Mai nouă Mai veche