VIDEO Deputatul Băișanu, anchetat penal de procurorii DNA Suceava la sesizarea colegului de partid Ilie Homeniuc. Dosarul vizează deturnarea fondurilor pentru campania electorală de la alegerile locale

Pe rolul Serviciului Teritorial Suceava al Direcției Național Anticorupție se află o plângere penală împotriva deputatului Ștefan Alexandru Băișanu cu privire la modul de cheltuire a fondurilor destinate campanieie electorale pentru alegerile locale din septembrie 2020.

Plângerea penală a fost formulată de Ilie Homeniuc, coleg de partid cu Ștefan Alexandru Băișanu în PPUSL și fost candidat al formațiunii politice pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava.

În plângerea penală, Ilie Homeniuc îl acuză pe deputatul Ștefan Alexandru Băișanu că ar fi deturnat sume importante din banii partidului prin firme fantomă sau prin propria televiziune.

O altă plângere penală față de Ștefan Alexandru Băișanu a fost formulată în această toamnă și de foștii colegi ai parlamentarului din partidul Forța Națională. Și acea plângere penală vizează tot acuzații de deturnare ale fondurilor obținute de partid din subvențiile de la bugetul de stat.


Mai multe informații: 

Mai nouă Mai veche