VIDEO Un bărbat și-a dat foc la casă după ce a fost părăsit de iubită. Polițiștii l-au încătușat și l-au internat la Psihiatrie

Duminică, 29 noiembrie 2020, ora 18.43, lucrătorii Secției Poliție Rurală 9 Şcheia au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că la o locuință din Șcheia a izbucnit un incendiu.

Incendiul a izbucnit la casa lui Laurențiu Romeo S., de 32 de ani din Șcheia, care locuiește împreună cu un tânără de 23 de ani și copii lor cu vârste de 4 și 6 ani. 


Duminică, tânăra a plecat de la domiciliu împreună cu cei doi minori, ca urmare a unui conflict cu concubinul care se afla sub influența băuturilor alcoolice, acesta rămânând singur acasă. În jurul orelor 19.00, în timp ce se afla în parcarea Jumbo, a fost anunțată de o persoană că la locuința sa a izbucnit un incendiu.

Tânăra a relatat că sâmbătă, 28 noiembrie 2020, în jurul orelor 20.00, în timp ce se afla la domiciliu a avut un conflict cu bărbatul pe fondul consumului de alcool, iar în urma conflictului concubinul a amenințat-o cu incendierea locuinței, după care a început să o lovească, însă nu a sesizat organele de poliție.

Din conținutul procesului verbal întocmit de lucrătorii ISU Suceava ca urmare a lichidării incendiului au rezultat următoarele: a ars casa de locuit din lemn și lut cu acoperișul din lemn și tablă pe circa 50 metri pătrați, bunurile din interior (mobilier din lemn, materiale textile, aparate electrice și electronice), cu posibilitatea de propagare la o casă învecinată, mijlocul care putea produce aprinderea - chibrit, iar împrejurarea determinată – folosirea intenționată a sursei de aprindere.

Au fost efectuate verificări în zonă, fiind identificat bărbatul care emana halenă alcoolică, acesta a devenit agresiv cu ocazia legitimării, fiind încătușat de către organele de poliție și condus la sediul Poliției.

Persoana vătămată a precizat că incendiul a fost pus intenționat de către concubin, solicitând tragerea la răspundere penală pentru infracțiunile de „violență în familie”, „amenințare” și „distrugere”.

În urma întocmirii formularului de evaluare a riscului, s-a stabilit faptul că există un risc iminent asupra vieții și integrității victimei, motiv pentru care s-a emis ordinul de protecție provizoriu.

Având în vedere situația existentă, a fost internat la Secția Psihiatrie Burdujeni din cadrul Spitalului Județean Suceava.

Prejudiciul cauzat ca urmare a incendiului a fost estimat de persoana vătămată în sumă de 10.000 lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: „distrugere”, „violență în familie” și „amenințare”.
Mai nouă Mai veche