Un tânăr care a fost bătut zdravăn pentru că i-a făcut avansuri vânzătoarei de la magazin, amendat de polițiști pentru că nu purta mască de protecție

Duminică 29 noiembrie 2020, la ora 20.54, lucrătorii Secției de Poliție Rurală 14 Vama au fost sesizați prin 112 de către Vasile B., de 20 de ani, din Izvoarele Sucevei, despre faptul că în timp ce se afla în incinta unui magazin de pe raza localității Argel a fost agresat fizic de către o persoană de sex masculin.

Având în vedere cele sesizate, s-a luat legătura cu apelantul, care a relatat lucrătorilor de poliție că a plecat din incinta respectivului magazin și se deplasează pe jos, către localitatea Brodina de Jos.

Dat fiind faptul că apelantul nu a putut să ofere informații exacte cu privire la locația lui, s-a procedat la patrularea pe raza localității Argel, ocazie cu care acesta a fost identificat.

Tânărul prezenta urme vizibile de agresiune la nivelul nasului, era într-o stare vizibilă de ebrietate și avea dificultăți în vorbire. Din discuțiile purtate cu acesta s-a stabilit că în timp ce se afla într-un magazin de pe raza localității Argel, a fost agresat fizic de către o persoană de sex masculin din cauza faptului că a cerut numărul de telefon al vânzătoarei. Nu cunoaște agresorul.

Referitor la denumirea magazinului, acesta nu a putut să ofere informații, ci doar denumirea dată de localnici, respectiv „La ziduri”. De asemenea, din cauza stării de ebrietate, acesta nu a putut oferi indicații cu privire la locația magazinului unde s-a produs evenimentul.

Cu privire la leziunea suferită, tânărul nu a solicitat un echipaj de ambulanță pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

Întrucât la momentul sosirii lucrătorilor de poliție, Vasile B. nu purta masca de protecție obligatorie, acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020 cu amendă în valoare de 2.500 de lei. De asemenea, acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991 cu amendă în valoare de 1.000 lei pentru adresarea de cuvinte și expresii jignitoare în spațiul public, făcând referire la lucrătorii de poliție.

Având în vedere aspectele sesizate, a fost întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „Lovirea sau alte violențe”.
Mai nouă Mai veche