Accident grav la Liteni! Rachetă și Milan au fost loviți cu mașina de un șofer beat care a fugit de la locul faptei

Sâmbătă, 26 decembrie 2020, la ora 20.39, Ionuț Gămăneață, de 25 de ani, din comuna Fântânele, a condus autoturismul marca Fiat Punto pe strada Calea Sucevei din orașul Liteni, având direcţia de deplasare dinspre centrul orașului Liteni spre municipiul Suceava, iar în momentul în care a ajuns în fața Magazinului Universal i-a surprins și accidentat pe pietonii Alexandru Cristian V., zis Milan, de 24 de ani, și Marius Pavel C., zis Rachetă, de 25 de ani, ambii din localitate.

După accident, conducătorul auto a părăsit locul accidentului rutier fără încuviințarea poliției. Ulterior s-a deplasat cu autoturismul la domiciliul mamei sale în comuna Vorona, județul Botoșani, unde a parcat mașina în curtea acesteia, după care a sunat la 112 și a anunțat faptul că a fost implicat într-un accident rutier cu victime și a părăsit locul accidentului. 

La recomandările polițiștilor de la 112, conducătorul auto s-a deplasat împreună cu fratele său, cu autoturismul celui din urmă, la locul producerii accidentului, respectiv orașul Liteni, unde a fost identificat de echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, după care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Victimele au fost preluate și transportate cu ambulanța la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Persoanele vătămate au fost testate cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în ambele cazuri.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Suceava, unde, cu acordul său i s-au recoltat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.
Mai nouă Mai veche