Aproape două tone de petarde și artificii confiscate de polițiști după mai multe percheziții domiciliare și acțiuni de prindere în flagrant în mai multe localități din județ

Duminică, 20 decembrie 2020, polițiștii din cadrul Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului Arme Explozibili si Substanțe Periculoase, au efectuat trei percheziții domiciliare și tre controale economice pe raza municipiului Suceava, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate peste 115.200 bucăți articole pirotehnice de sezon, ambalate și depozitate în cutii și saci, având o greutate de peste 450 kg și o valoare de peste 54.000 lei.

În acest sens, cercetările sunt efectuate în continuare față de mai multe persoane cu privire la săvârșirea infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drep” prev. și ped. de art. 37 din Legea 126/1995, întreaga cantitate de materiale fiind indisponibilizată.

Perchezițiile au fost realizate cu forțe de sprijin din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Tot duminică, la ora 10.45, polițiștii, în baza informaţiilor existente la nivelul serviciului şi a planului de acţiune „Foc de artificii 2020”, au surprins în flagrant, în parcarea restaurantului Stibina din comuna Fântâna Mare, pe numitul Ciprian M., de 30 de ani, din Boroaia, care oferea spre vânzare, fără drept, 31.532 (aprixomativ 100 kg) articole pirotehnice de diferite categorii.

În continuarea cercetărilor și a activităților informativ operative desfășurate în cauza de mai sus, polițiștii l-au identificat pe Mihai P., de 34 de ani, din Baia, care deținea și depozita fără drept într-un garaj de la domiciliul său 45.423 (aproximativ 1.000 kg) articole pirotehnice de diferite categorii. De asemenea, s-a stabilit faptul că Ciprian M. se aproviziona cu articole pirotehnice de la Mihai P., urmând ca în schimbul acestora să îi achite o parte din bani, reprezentând contravaloarea articolelor pirotehnice.

În cauză au fost întocmite două dosare penale pentru comiterea infracţiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, faptă prevăzută de art. 37, alin. 1, lit. a din Lg. 126/1995 R, care urmează a fi soluţionat procedural, prin unitatea de parchet competentă.  De la cei doi suspecți au fost ridicate toate articolele pirotehnice menţionate (76.955 buc.), în valoare de 35.000 lei şi în greutate de aprox. 1.100 kg.
Mai nouă Mai veche