Buletin de presă, 10 decembrie 2020 - IPJ Suceava

Dosar penal la regimul rutier

La 09.12.2020, orele 12.45, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Voitinel, au oprit pentru control autoturismul care circula pe drumul comunal și era condus de către un bărbat de 20 ani domiciliat în comuna Voitinel,.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că acesta are permisul de conducere reținut din data de 09.12.2020, ora 03.09, când a fost depistat de către un alt echipaj din cadrul aceleiași secții de poliție conducând același autoturism pe raza comunei Voitinel, sub influența alcoolului sau a altor substanțe, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală, susnumitului fiindu-i eliberată dovadă înlocuitoare pentru permisul de conducere, fără drept de circulație.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 09.12.2020, ora 17:10, un bărbat de 30 ani din mun. Fălticeni, în timp ce conducea autoturismul pe str. Sucevei din mun. Fălticeni, din direcția Roman către Suceava, a accidentat pe un bărbat de 57 ani, domiciliat în sat./com. Movileni, jud. Galați care s-a angajat în traversarea drumului din partea dreaptă spre stânga, pe trecerea pentru pietoni, marcată și semnalizată în mod corespunzător.

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a pietonului care a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Mun. Fălticeni și nu a rămas internat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-a prelevat o probă de sânge la Spitalul Mun. Fălticeni. Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-a recoltat o mostră de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Mun. Fălticeni

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

Mai nouă Mai veche