Buletin de presă, 13 decembrie 2020 - IPJ Suceava

>

Peste 1000 de aricole pirotehnice confiscate de polițiști în cadrul unei acțiuni pe raza cartierului Burdujeni

La data de 12.12.2020, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoase – I.P.J. Suceava, în baza informaţiilor deținute şi a planului de acţiune „Foc de artificii 2020/2021”, au surprins în flagrant, în cartierul Burdujeni din mun. Suceava, pe o femeie de 26 ani, din municipiul Suceava, în timp ce oferea spre vânzare, fără autorizaţie, un număr de 1079 articole pirotehnice din categoria P1, F1 si F2.
În cauză a fost întocmit dosarul penal pentru comiterea infracţiunii de “orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, prev. de art. 37 lit. a din Lg. 126/1995 R.
Articolele pirotehnice menţionate, în valoare de cca. 1000 lei şi greutate de aprox. 30 kg au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 12.12.2020, ora 14.56, un bărbat de 51 ani, din Mun. Rădăuți, conducea autoturismul marca pe str. Bogdan Vodă, având direcția de deplasare Herghelie spre centrul municipiului.
Când a ajuns la trecerea pentru pietoni din intersecția cu strada Petru Rareș, s-a angajat în depășirea unui autovehicul care circula în fața sa și a acroșat pe o femeie de 64 ani, localnică, care s-a angajat în traversarea regulamentară a străzii.
În urma impactului, victima a suferit leziuni, motiv pentru care a fost transportată cu ambulanța la Spitalul mun. Rădăuți.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 12.12.2020, ora 21:45, un tânăr de 21 de ani, din comuna Adâncata, în timp ce conducea autoturismul pe strada Calea Bucovinei, pe raza orașului Vicovu de Sus, din direcția comuna Straja către or. Vicovu de Sus, a acroșat cu oglinda retrovizoare dreapta pe un pieton de 33 de ani, localnic.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pietonului.
Conducătorul auto au fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul testării fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge.
Pietonul a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, refuzând și recoltarea probei biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală cu privire la infracţiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 12.12.2020, în jurul orei 18:36, polițiștii din cadrul Poliției orașului Cajvana, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu l-au depistat pe un bărbat de 35 ani, din localitate, în timp ce conducea autoturismul pe D.C. 43 pe raza orașului Cajvana. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Având în vedere cele constatate, s-a procedat la conducerea acestuia la Spitalul Mun. Rădăuți în vederea prelevării mostrelor biologice în scopul stabilirii alcoolemiei.
În prezența personalului medical, șoferul a refuzat examenul clinic precum și prelevarea mostrelor biologice, aspecte consemnate în procesul-verbal de recoltare mostre biologice.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.


La 12.12.2020, orele 18:37, echipajul mixt ( rutier – ordine publică rural) din cadrul Poliţiei mun. Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Lumea Nouă, din mun. Vatra Dornei, autoturismul condus de un bărbat de 32 ani, din mun. Vatra Dornei.
Întrucât acesta avea halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 12.12.2020, ora 23:05, patrula din cadrul S.P.R.1 Vadu Moldovei, în timp ce executa serviciul de patrulare și intervenție la evenimente, pe D.C. 8 Drăgușeni, com. Drăgușeni, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 42 de ani. Fiind testat cu aparatul alcooltest a indicat valoarea de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, la ora 23.31.
Șoferul a fost condus la Spitalul Mun. Fălticeni, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”.

Mai nouă Mai veche