Buletin de presă, 17 decembrie 2020 - IPJ Suceava

5.820 ţigarete confiscate de poliţişti

În data de 16.12.2020 poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au acţionat pe raza judeţului Suceava pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, și a comerţului neautorizat, ocazie cu care au fost verificate 6 societăţi comerciale, constatate 2 infracţiuni şi aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 5.820 ţigarete în valoare de 3.800 lei şi suma de 535 lei.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 16.12.2020, în jurul orei 16.55, în timp ce conducea autoturismul pe b-dul Bucovina din oraşul Gura Humorului pe banda 1, un tânăr de 18 ani din comuna Pîrteştii de Jos încercând să evite impactul cu o localnică de 76 de ani angajată în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure corespunzător, a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar pe banda 2 de către un bărbat de 62 de ani din comuna Capu Câmpului.
Din accident a rezultat rănirea pietonului de 76 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Cei doi conducători auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 16.12.2020, ora 18.54, Secția 13 Poliție Rurală Bălcăuți a fost sesizată prin „SNUAU 112”, despre faptul că, pe raza comunei Zamostea un autoturism a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat autoturismul şi ulterior conducătorul auto, un localnic de 36 de ani.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul de 36 de ani nu deţinea permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar în urma probatoriului administrat, bărbatul de 36 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La 16.12.2020, ora 20.30, o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control pe raza comunei Putna autoturismul condus de un localnic de 28 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 28 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de: „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 16.12.2020 ora 23.40, o patrulă din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata a oprit pentru control pe DJ 208D, pe raza comunei Hănțești, autoturismul condus de un localnic de 21 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, bărbatul de 21 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
De asemenea s-a stabilit că autoturismul are valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată din data de 03.06.2020 și nu există o poliță de asigurare obligatorie RCA valabilă, motiv pentru care conducătorul auto a fost sancționat contravențional.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche