VIDEO Un șofer a murit împușcat de polițiști după o urmărire de 80 de kilometri

Un șofer aflat la volanul unei mașini cu care a lovit patru autospeciale de Poliție a fost împușcat de agenți pentru că nu a oprit la semnalele acestora, scrie Monitorul de Botoșani. Surse din Poliție au declarat pentru Antena 3 și Agerpres că bărbatul a murit.

Urmărirea a început în judeţul Iaşi, acolo unde poliţiştii au încercat să îl tragă pe dreapta pe şofer, având suspiciunea că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.  Bărbatul nu a respectat semnalele agenților și a plecat mai departe. 

În zona satului Cotu, comuna Copălău, din judeţul Botoşani, şoferul a intrat în plin în alte trei maşini ale Poliţiei. Pentru a-l opri polițiștii au tras mai multe focuri de armă, iar unul dintre gloanţele l-au rănit grav, scrie Monitorul de Botoșani. 

„Conducătorul auto nu a oprit la semnalul agenților și a executat manevre de lovire a autospecialei, un agent de poliție a executat 17 focuri de armă în direcția autoturismului. Polițiștii implicați nu au fost răniți, două autospeciale fiind avariate”, au transmis reprezentanții IPJ Botoșani. 


Sursa citată menţionează că în urma executării focurilor de armă, conducătorul auto a fost rănit, iar autoturismul a părăsit partea carosabilă intrând într-un şanţ, de marginea drumului. 

Potrivit unor surse din poliție citate de Antena 3 și de Agerpres bărbatul a murit, în ciuda manevrelor de resuscitare. 

Cercetările vor fi preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Mai nouă Mai veche