Masa caldă oferită de Guvern, refuzată de unii pensionari din Suceava. Primar de comună: „Sunt fuduli”

Aproape 150 de pensionari din judeţul Suceava au refuzat cardul oferit de Guvern, cu care puteau să îşi cumpere mâncare de la restaurant. Deşi au pensii de mizerie, unii au fost prea mândri ca să accepte sprijinul, iar alţii au invocat motive religioase.

Aproape 150 de beneficiari ai tichetelor de masă pe suport electronic au refuzat cardurile de la Guvern. Unii au făcut-o din motive religioase, alţii au spus că nu găsesc la restaurant mâncarea pe care au voie să o consume ţinând cont că suferă de diferite afecţiuni.

Au fost şi situaţii în care beneficiarii au spus că sunt ajutaţi de copii şi că n-au nevoie de sprijinul statului.

„Avem nouă pensionari care au refuzat pur şi simplu. Au spus că îi ajută copiii. Sunt orgolioşi, sunt mândri, fuduli, nu vor să-i vadă vecinii”, ne-a declarat primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu, pentru Adevărul.

Pensionarii cu venituri mici, dar şi persoanele fără adăpost beneficiază, de la începutul lui decembrie, de un program lansat de Ministerul Fondurilor Europene ce vizează acordarea de mese calde.

În judeţul Suceava sunt peste 12.000 de beneficiari ai cardurilor. Subprefectul judeţului Suceava, Daniel Prorociuc, a declarat că 146 de beneficiari au refuzat tichetele în format electronic.

Cum funcţionează programul

Beneficiarii comandă de acasă mâncarea la restaurant. De regulă, li se aduce meniul zilei. Fiecare beneficiar a primit de la Guvern câte un card cu tichete electronice în valoare de 720 de lei, care poate fi folosit în următoarele trei luni.

Valoarea maximă a tranzacţiilor zilnice acceptate cu cardul este de 40 lei. Cardurile pot fi utilizate exclusiv în unităţile de alimentaţie înscrise în program. Este vorba despre un proiect valabil timp de 10 luni.
Mai nouă Mai veche