Minoră fugită de acasă, din județul Brașov, găsită de polițiști la Gura Humorului, în casa unui băiat pe care l-a cunoscut pe Facebook

Marți, 22 decembrie 2020, la ora 13:40, Poliția orașului Gura Humorului a fost sesizată telefonic de către lucrătorii Poliției Făgăraș, județul Brașov, despre faptul că la data de 21 decembrie 2020, în jurul orelor 19.30, o minoră de 15 ani, din municipiul Făgăraș, județul Brașov, a plecat voluntar de la domiciliu și s-ar afla pe raza orașului Gura Humorului.

La ora 14.00, pe raza orașului Gura Humorului, au fost efectuate activități de căutare a minorei în cauză, ocazie cu care, la locuința unui localnic în vârstă de 16 ani a fost identificată minora dispărută.

În urma audierii minorei, în prezența reprezentantului Direcției de Asistență Socială Gura Humorului, aceasta a declarat faptul că s-a întâlnit luni, în localitatea sa de domiciliu, cu minorul cu care are o relație de prietenie de circa patru ani, cunoscându-se cu acesta prin intermediul rețelei de socializare Facebook. Luni seară, în jurul orelor 19.30, cei doi minori au plecat din gara Făgăraș județul Brașov, cu trenul, în orașul Gura Humorului, unde s-au deplasat la locuința minorului, locație unde au și fost identificați.

De asemenea, minora a declarat faptul că a plecat voluntar de la domiciliu, iar pe timpul cât a lipsit nu a fost victima vreunei fapte de natură penală sau contravențională.

În continuare, s-a procedat la internarea minorei în Centrul de Primire al Copilului în Regim de Urgență Suceava, urmând ca în data de 23 decembrie 2020, aceasta să fie preluată de către reprezentantul legal, respectiv mama sa.
Mai nouă Mai veche