Un adolescent de 14 ani a murit ștrangulat cu un cordon de balustrada scării, la Șcheia, în timp ce părinții erau la etajul locuinței

Sâmbătă, 12 decembrie 2020, la ora 19.13, patrula Secției de Poliție Rurală 9 Șcheia a fost sesizată prin 112 de către o femeie din Șcheia despre faptul că unul dintre fiii săi, în vârstă de 14 ani, s-a ștrangulat în locuință cu un cordon și nu mai respiră.

Când polițiștii au ajuns la locuința, au constatat că un echipaj SMURD îl resuscita pe pardoseala de la parterul locuinței pe minorul de 14 ani. 

Din verificările efectuate la fața locului, respectiv din discuțiile cu părinții minorului, s-a stabilit că aceștia se aflau la etajul clădirii, când au fost anunțați de către un alt fiu în vârstă de 10 ani despre faptul că băiatul de 14 ani este spânzurat cu un cordon de balustrada scării care face accesul către etajul casei, moment în care tatăl acestuia s-a deplasat de urgență în locul respectiv, l-a dezlegat și a solicitat prin 112 intervenția echipajului medical.

După circa 45 de minute în care echipajul SMURD l-a resuscitat pe minor, în cele din urmă s-a declarat decesul acestuia.

Cu ocazia cercetării la fața locului, s-a stabilit că decedatul prezenta la nivelul gâtului un șanț de comprimare de culoare violacee.

A fost anunțat Serviciul de Medicină Legală Suceava în vederea efectuării necropsiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche