VIDEO Impact frontal evitat în ultima secundă, pe E85, de un șofer care a intrat pe contrasens și apoi s-a „lipit” de un TIR

Un accident rutier a fost evitat în ultima secundă, marți, 1 decembrie 2020, pe drumul E85. Incidentul care a avut loc la Adjud a fost suprins de o cameră video montată pe bordul unui autoturism.

În imagini se poate observa cum autoturismul pe care este montată camera video este foarte aproape să intre în coliziune cu un microbuz Volkswagen Transporter, înmatriculat în Suceava, angajat în depășirea unui TIR. Coliziunea a fost evitată în ultimul moment după ce șoferul microbuzului a tras de volan și s-a „lipit” de TIR. 

Povestea a fost relatată pentru jurnalistul Vitalie Cojocari chiar de șoferul care a filmat imaginile:

„Întâmplarea a avut loc ieri, 1 Decembrie (01.12.2020). Eram pe drumul E85 la ieșire din Adjud (VN) spre Focșani. În mașină cu mine erau soția și copilul de 9 luni. Am realizat că și în duba albastră erau tot 3 persoane.
Am reușit să evit la milimetru impactul, dar în momentul în care acesta era în dreptul meu, am auzit un zgomot, bănuiesc că s-a atins de TIR.
Nu știu ce noroc am avut și ce inspirație să calc pedala la fund. Dacă nu acceleram și puneam frână, cum fac mulți din instinct, sigur ieșea urât pentru toți.
Am căutat pe net să văd dacă este vreo știre despre accident, dar nu am găsit. Sper că au scăpat nevătămați, dar de atins sigur s-au atins dupa cum pare în capturile din video. Pare să fi tras dreapta de volan după poziția față de marcaj”
, a spus șoferul Marius Petronel Secan.

Mai nouă Mai veche