VIDEO Daniel Bodnar, atacat din nou de Mafia Lemnului! Mașina activiștilor a fost tamponată de un individ care escorta un transport de bușteni

Daniel Bodnar și colegii lui au fost din nou victima unui atac. Marți dimineață, în timp ce urmăreau un transport supect de bușteni, mașina lui Mihai Prutean, în care se afla Daniel Bodnar, a fost tamponată intenționat de fiul patronului firmei care transporta buștenii. Transportul a fost sesizat la 112 după ce activiștii au constatat că avizele emise pentru transport au fost emise la distanță de zeci de kilometri unul de altul, dar la diferență de doar câteva minute.

Marți, 8 decembrie 2020, la ora 02:40, lucrătorii Poliției orașului Frasin au fost sesizați prin 112 de către Mihai Prutean, de 22 de ani, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa pe raza orașului Frasin, autoturismul condus de acesta a fost lovit de un alt autoturism. În același timp, a apelat 112 și celălalt conducător auto sesizând că nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de depășire și a acroșat un autoturism.

Din cercetări s-a stabilit că Daniel Bodnar, activist de mediu, împreună cu mai mulți tineri, printre care și Mihai Prutean, din orașul Solca, care conducea autoturismul marca VW Passat au urmărit un transport de material lemnos, posibil ilegal, care se deplasa pe DN 17, pe direcția Vama - Frasin, transport care s-a efectuat cu ansamblul de autovehicule format din autoutilitara marca Volvo cu și remorca și transporta lemn rotund de fag, de pe raza comunei Vama până în orașul Frasin.

La ieșirea din orașul Frasin, până la sosirea organelor de poliție la fața locului, conducătorul ansamblului a parcat mașina în parcarea benzinăriei Pecopan și a plecat de la fața locului.

În timp ce autoturismul marca Volkswagen Passat, condus de Mihai Prutean și în care era Daniel Bodnar se afla în zona stației, în așteptarea organelor de poliție solicitate la fața locului, și se deplasa cu viteză redusă, din direcția Gura Humorului - Frasin a fost acroșat de autoturismul marca BMW, condus de Ioan Solcan, fiul administratorului societății care efectua transportul de material lemnos, care s-a angajat în depășirea acestuia, ambele autoturisme suferind avarii minore.

În urma accidentului nu a fost accidentată nici o persoană rezultând doar avarii materiale.

Ambii conducători au permisul de conducere valabil și au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 



Declarațiile celor doi șoferi sunt contradictorii, Mihai Prutean precizând că autoturismul acestuia a fost acroșat de cel condus de Ioan Solcan, de 26 de ani, din Vama, acesta din urmă declarând în schimb că vinovat de producerea accidentului este celălalt conducător auto, care nu s-a asigurat la schimbarea direcției de mers, el fiind deja angajat în depășire.

Pentru înlăturarea oricăror suspiciuni s-a înregistrat un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere, urmand a se stabili cu exactitate condițiile în care au survenit avariile ușoare ale celor două vehicule.

Mai nouă Mai veche