Deputatul PSD Sebastian Radu a murit în urma infectării cu noul coronavirus

Deputatul buzoian Sebastian Radu a murit, în noaptea de marţi spre miercuri, într-un spital din Germania, după ce la începutul lunii noiembrie fusese infectat cu SARS-CoV-2, iar starea sa se agravase în doar câteva zile. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis condoleanţe familiei. „Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalţi pe primul loc, un om care lasă un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut”, a spus el, despre Sebastian Radu.

În vârstă de 49 de ani, Radu era membru al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor şi la câteva zile după ce a fost diagnosticat au apărut complicaţii şi a fost transferat de la Buzău la Spitalul Militar Central din Capitală. Ulterior, pentru că starea sa nu se ameliora, familia a solicitat transferul la un spital din Germania, unde el a murit.

Sebastian Radu a fost viceprimar al municipiului Buzău în anul 2012, dar a demisionat din funcţie în urma unor neînţelegeri cu fostul primar Constantin Boşcodeală. După ieşirea acestuia din politică, a revenit în PSD, de unde a candidat şi a fost ales deputat în anul 2016. Radu nu s-a mai regăsit pe listele din acest an pentru Parlament.

În luna martie, la începutul pandemiei, deputatul Radu Sebastian a procurat unei societăţi din Buzău materia primă necesară pentru a confecţiona 1.000 de viziere care au fost donate spitalelor din Buzău şi Serviciului Judetean de Ambulanţă.

„Am primit în această dimineaţă una dintre cele mai dureroase veşti. Bunul meu prieten şi coleg Sebastian Radu a pierdut lupta cu acest virus perfid. Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalţi pe primul loc, un om care lasă un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să te odihnească, Sebi! Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna! Condoleanţe familiei! Suntem alături de voi”, a scris, pe Facebook, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.
Mai nouă Mai veche