VIDEO Pacienți Covid-19 în stare gravă transportați de la București la Suceava cu un avion militar

Ministerul Apărării Naţionale a efectuat, luni, o misiune de transport umanitar din Bucureşti la spitale din regiuni ale Moldovei şi Ardealului, cu pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă.

Potrivit unui comunicat al MApN, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a transportat, în regim de urgenţă, pe ruta Otopeni - Bacău - Suceava - Cluj-Napoca şi retur, cinci pacienţi bolnavi de COVID-19.

Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 13,30.

Transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe SMURD şi ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, precizează sursa citată.

Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipa medicală care a monitorizat pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale.

Mai nouă Mai veche