VIDEO Stăpâna celor cinci câini Rottweiler care au mutilat o femeie în cartierul Ițcani, amendată cu 2.000 de lei. Polițiștii i-au întocmit și dosar penal, dar așteaptă să vadă dacă victima va depune plângere

Miercuri, 9 decembrie 2020, la ora 14.00, autoritățile au fost sesizate prin 112 despre faptul că pe strada Decebal din cartierul Ițcani, municipiul Suceava, o persoană de sex feminin a fost atacată de câini din rasa Rottweiler. Persoana vătămată este o femeie de 67 de ani, din municipiul Suceava, fiind vecină şi prietenă apropiată cu proprietara câinilor, o femeie de 59 de ani.

Din verificările efectuate s-a stabilit că stăpâna câinilor a ajuns acasă și a fost văzută de vecina sa, care s-a dus să se întâlnească cu ea. În momentul când proprietara câinilor a deschis poarta de acces a locuinţei pentru a putea parca autoturismul, persoana vătămată se afla deja în apropierea locuinţei vecinei sale, moment în care unul dintre câini a ieşit afară din curte şi a atacat-o pe persoana vătămată, muşcând-o de membrele superioare şi inferioare, după care au sărit la ea şi ceilalţi patru câini din aceeaşi rasă provocându-i şi aceştia leziuni prin muşcare.

În urma atacului canin, victima a suferit leziuni fizice, fiind preluată de către un echipaj de ambulanţă şi transportată la Spitalul Județean Suceava în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, unde i s-a stabilit un prim diagnostic de „plăgi muşcate la nivelul membrelor superioare şi inferioare” rămânând internată pentru mai multe investigaţii şi pentru a se afla sub supraveghere medicală.

Victima a fost examinată din punct de vedere medico-legal, nefiind pusă în primejdie viața. 



Cauza a fost discutată cu procurorul de caz care a dispus cercetarea în stare de libertate având în vedere că persoana vătămată nu a formulat plângere penală prealabilă. Lucrătorilor de poliție li s-a interzis accesul în această secție a spitalului deoarece este zonă tampon Covid-19.

Anterior, verbal, femeia le-a comunicat lucrătorilor de poliție că nu formulează plângere penală prealabilă împotriva vecinei sale. După audierea persoanei vătămate cauza va fi soluționată procedural.

Până în prezent, în urma verificărilor efectuate privind legalitatea deținerii câinilor, proprietara a fost sancționată contravențional de polițiști cu suma de 2.000 lei la OUG 55/2002.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „neluarea de către proprietarul câinelui sau deţinătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane dacă atacul a avut loc ”, urmând ca dosarul penal să fie soluţionat procedural.


Mai multe informații: 
Mai nouă Mai veche