VIDEO Un șofer beat a adormit cu capul pe volanul mașinii, în mijlocul unui bulevard din Suceava

Scene incredibile, sâmbătă seară, pe bulevardul 1 decembrie 1918 din municipiul Suceava. Un șofer beat a adormit cu capul pe volanul mașinii oprită pe banda a doua a bulevardului și a fost trezit de trecătorii care credeau că i s-a făcut rău. 

Bizarul incident a avut loc sâmbătă, în jurul orei 17.15, pe bulavardul 1 decembrie 1918 din municipiul Suceava.  Șoferul unui autoturism Mercedes circula pe banda a doua dinspre centru spre cartierul Obcini. Bărbatul a trecut de intersecția semaforizată și la aproximativ o sută de metri de la semafor, în dreptul benzinăriei OMV, a oprit mașina în mijlocul străzii, pe banda a doua, și a adormit la volan.

Mașina care stătea pur și simplu în mijlocul străzii a fost observată de un martor, care inițial a suferit o problemă medicală și s-a grăbit să îl ajute. Martorul l-a trezit din somn și a observat că șoferul este de fapt în stare avansată de ebrietate.

Întâmplător, prin zonă trecea o patrulă de ordine publică, iar agenții i-au chemat pe colegii de la Poliția Rutieră.

La volanul mașinii oprită pe banda a doua a fost identificat Iulian Florea, în vârstă de 46 de ani, din localitate, aflat într-o vădită stare de ebrietate. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i s-a comunicat faptul că urmează a fi condus la unitatea medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, însă acesta, în prezența unui martor, a refuzat, declarând că nu dorește prelevarea de mostre biologice de sânge

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, ulterior urmând ca încadrarea juridică a faptei să fie schimbată în infracțiunea de „Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Mai nouă Mai veche