Bebeluş în stare foarte gravă după ce a fost scufundat în cristelniţă pentru a fi botezat, la biserica din cartierul Zamca al municipiului Suceava

Un bebeluş de şase săptămâni din Suceava a ajuns la spital duminică, după ce a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după ce a fost botezat prin scufundare în cristelniţă.

Este vorba despre un copil de șase săptămâni, născut prematur, lucru despre care preotul ar fi fost înștiințat de familie. Copilul a fost creştinat duminică la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din cartierul Zamca al municipiului Suceava, iar preotul ar fi scufundat copilul în cristelniţă. Biserica este situată lângă Mănăstirea Zamca și este totodată și sediul Protopopiatului I Suceava.

La scurt timp de la botez, copilul a intrat în stop cardio-respirator. Se pare că bebelușul ar fi înghițit o cantitate mare de apă în timpul scufundării în cristelniță.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Alin Găleată, a declarat pentru că un echipaj de terapie intensivă mobilă a preluat copilul şi l-a transportat la unitatea de primiri urgenţe Suceava.

Din informațiile comunicate până acum se cunoaște că bebeluşul este în stare gravă, este la Terapie Intensivă, intubat și ventilat mecanic.

„Botezul a fost făcut prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”, a confirmat protopopul de Suceava, Doru Budeanu.
Mai nouă Mai veche