VIDEO Ocolul Silvic Mălini acuzat că a măsluit cubarea unui camion supraîncărcat cu bușteni pentru a împiedica confiscarea autovehiculului. Camionul avea defecțiuni majore și nu avea ITP și nici RCA

Un camion cu defecțiuni majore de funcționare, fără RCA și ITP, supraîncărcat cu bușteni, a fost depistat în trafic, în zona Cornu Luncii - Mălini, sâmbătă dimineață, de colaboratorii lui Daniel Bodnar.

După ce Sorin Tofan, care era însoțit de alți patru colegi, a sunat la 112, camionul a fost oprit de un echipaj de poliție. În transmisunea live făcută de Sorin Tofan pot fi observate nereguli pe care cu greu poate ni le-am putea închipui pe drumurile publice din România. 

În imagini se poate observa că încărcătura din autovehicul era insuficient asigurată, iar aripile roților din spate erau rupte din cauza încărcăturii.

Mai mult, una dintre roțile din spate era aproape să se rupă în timp ce camionul era escortat de mașina de poliție. După ce prezoanele au fost strânse din nou cu cheia, camionul și-a continuat cu mari emoții deplasarea până la Ocolul Silvici Mălini.
 


Aici camionul a fost abandonat câteva ore, până când polițiștii au găsit de cuviință să se întoarcă pentru a verificat aspectele semnalate de activiștii de mediu. Abia după numeroase insistențe, la Mălini a ajuns și un echipaj al ISCTR.

Totodată, un inginer al Ocolului Silvic Mălini a fost solicitat să calculeze cantitatea de lemn din autovehicul. În urma măsurătorilor, angajatul Ocolului Silvic Mălini a stabilit că în mașină erau cu 3,26 de metri cubi în plus față de aviz. 

Pe de altă parte, Sorin Tofan susține că măsurătoarea nu a fost corect făcută pentru că inginerul silvic a modificat din pix dimensiunile reale ale buștenilor. Momentul în care Sorin Tofan discută aprins cu inginerul silvic cu privire la procedura de măsurare a fost transmis live pe Facebook. 

În imagini se poate observa că bușteni cu diametrul de aproape un metru erau trecuți pe foaie cu lungime chiar și cu 30 de centimetri mai scurtă față de cea reală. Sorin Tofan susține că în acest fel rezultatul măsurătorii ar fi fost viciat cu mai mulți metri cubi. 


În cele din urmă, polițiștii au dispus confiscarea cantității de 3,26 metri cubi de lemn rotund de brad în valoare de 1.108 lei. 

Inspectorii ISCTR au aplicat o amenda de 4.000 lei pentru refuzul șoferului de a se deplasa la cântar. 

Polițiștii au mai aplicat o amenda de 10.000 lei la Legea 171/2010 pentru nereguli în completarea avizelor, o amendă de 1.305 lei pentru că ITP expirat la autovehicul, o amendă de 1305 lei pentru ITP expirat la remorcă; o amendă de 1.000 de lei pentru lipsa RCA la remorcă. Suplimentar, polițiștii au reținut plăcuțele si certificatele de înmatriculare de la autoutilitară si de la remorcă.

Mai nouă Mai veche