Buletin de presă, 2 ianuarie 2021 - IPJ Suceava

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști

La 01.01.2021 ora 00.16 echipajul de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava a fost sesizat prin SNUAU 112 de o persoană anonimă, cu privire la faptul că un vecin face scandal într-un apartament dintr-un bloc din mun. Suceava.
La fața locului a fost identificată o femeie de 36 ani, domiciliată în com. Moara, care a declarat că a fost agresată de soțul ei la locuința unde stau fără forme legale de aproximativ 1 an de zile, iar aceasta a părăsit domiciliul deoarece îi era frică sa mai stea în locuință. Aceasta a precizat că în locuință mai sunt cei doi copii minori ai lor.
În imobilul menționat a fost identificat și soțul agresor de 37 ani, domiciliat în com. Moara, împreună cu cei doi copii minori, care se afla vizibil sub influența băuturilor alcoolice și care a declarat că a avut niște neînțelegeri cu soția sa, iar aceasta a părăsit domiciliul.
Victima s-a deplasat împreună cu polițiștii la Poliția Municipiului Suceava unde a dorit să depună plângere penală împotriva soțului ei deoarece a susținut că a fost lovită în zona feței cu pumnii și a fost amenințată în repetate rânduri.
La sediul Poliției Municipiului Suceava s-a întocmit Formularul de evaluare a riscului de unde a reieșit că există risc iminent pentru emiterea ordinului de protecție provizoriu. Victima a dorit emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
La orele 02.30 s-a emis ordinul de protecție provizoriu pe o durată de 5 zile.
Femeia de 36 de ani a depus plângere penală împotriva soțului ei pentru infracțiunile de ,,violență în familie” și ,,amenințarea”, fiind întocmit dosar penal în acest sens.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 31.12.2020, ora 17.40, un bărbat de 57 ani, din mun. Rădăuți, conducea autoturismul pe str. Piața Unirii din mun. Rădăuți, a intrat în coliziune cu autoturismul condus în fața sa de către un bărbat de 30 ani, din com. Horodnic de Jos, în urma impactului acesta a fost proiectat la rândul său față-spate în autoturismul condus de către o tânără de 19 ani, din mun. Rădăuți.
În urma impactului, o femeie de 21 ani, din com. Horodnic de Jos, pasageră în autoturismul condus de bărbatul de 30 de ani, a suferit leziuni ușoare.
Șoferul de 57 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ceilalți doi conducători auto implicați în eveniment au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de și „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.


Dosare penale la regimul rutier

La 31.12.2020, în jurul orei 10.55, Poliţia municipiului C-lung Moldovenesc a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe str. Buneşti din mun. C-lung Moldovenesc a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul vinovat de producerea acestuia se află sub influenţa alcoolului.
La data de 31.12.2020, în jurul orelor 10.55, un bărbat de 59 de ani, din mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce conducea auto pe str. Buneşti din mun. C-lung Moldovenesc, a acroşat un autoturism parcat pe partea stângă a sensului său de deplasare, iar ulterior a intrat în coliziune cu un alt autoturism, ce se afla de asemenea parcat. În urma coliziunilor au rezultat pagube materiale la toate cele trei autovehicule implicate.
Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal cu privire la infracţiunea de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.


La 31.12.2020, în jurul orei 12.10, patrula de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava - Biroul Rutier, în timp ce acţiona în cartierul ”Obcini” din mun. Suceava, a oprit pentru control un autoturism care circula pe str. Corneliu Coposu, din direcția bld. ”Pref. Gavril Tudoraș” spre ”Calea Obcinilor”, întrucât conducătorul auto folosea telefonului mobil în timpul mersului.
Deoarece conducătorul auto de 42 ani, din com. Șcheia, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche