Buletin de presă, 3 ianuarie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 02.01.2021, în jurul orei 13.10, un bărbat de 24 ani, din orașul Salcea, a condus autoturismul pe strada Ana Ipătescu, din mun. Suceava, iar la intersecția cu strada Mitropoliei, s-a încadrat pe banda destinată virajului la stânga și a intrat în coliziune cu autoturismul condus de către un bărbat de 40 de ani, din mun. Câmpulung, județul Argeș.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 40 de ani și a pasagerei de 39 de ani din oraș Vulcan, jud. Hunedoara.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, ulterior fiindu-le recoltate mostre biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de ,,vătămare corporală din culpă”.


La 02.01.2021, în jurul orei 22:10, un bărbat de 33 ani, domiciliat în comuna Moara, în timp ce conducea autoutilitara pe str. Botoșanilor din mun. Fălticeni, într-o curbă la dreapta a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de un bărbat de 31 ani, din municipiul Fălticeni, care circula din sens opus.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto de 31 de ani și a soției acestuia de 28 ani, pasageră.
Conducătorul auto de 32 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celălalt șofer a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00. Ambilor conducători auto li s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Fălticeni. În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă” și ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Dosare penale la regimul rutier

La 02.01.2021, ora 20:53, lucrătorii Poliției orașului Broșteni, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare supraveghere și control trafic rutier pe raza de competență a orașului, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe D.J. 174 A, str. Neagra, din oraşul Broşteni, condus de un bărbat în vârstă de 31 ani, localnic.
În urma interogării bazelor de date a reieșit faptul că acesta nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


La 03.01.2021, în jurul orei 00:10, un echipaj din cadrul Poliţiei mun. Vatra Dornei – Biroul de Ordine Publică, aflat în serviciu pe strada Mihai Eminescu din mun. Vatra Dornei, a oprit pentru control autoturismul, condus de un tânăr de 27 ani, localnic.
Întrucât prezenta halenă alcoolică s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche