Buletin de presă, 8 ianuarie 2020 - IPJ Suceava

Polițist 24 de ore din 24

Un poliţist din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, aflat în timpul liber a arătat o dată în plus ce înseamnă să fii în permanenţă în slujba cetăţeanului – ce înseamnă să fii poliţist.
Agentul şef de 38 de ani a dovedit prezenţă de spirit, dar şi devotament faţă de instituţie şi faţă de cetăţeni, reuşind să prindă în flagrant şi să reţină o persoană care putea provoca o tragedie conducând sub influența băuturilor alcoolice.
La 07.01.2021, ora 17:42, polițistul de 38 de ani din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni-Compartimentul Rutier, a sesizat colegii aflați în serviciu despre faptul că, aflându-se în timp liber, a imobilizat o persoană care conducea un autovehicul pe D.J 208 pe raza satului Huși, com. Preutești, care era să provoace un accident rutier, conducătorul auto se află în stare vădită de ebrietate.
La fața locului a fost direcționată patrula din cadrul SPR 12, care l-a identificat pe un bărbat de 54 de ani, localnic, care în jurul orei 17:40, a condus autoturismul pe D.J 208, pe raza satului Huși.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică i s-a solicitat să sufle în aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l, după care a fost condus la Spitalul mun. Fălticeni, unde i s-a recoltat probe de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracţiunii de ,,conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 07.01.2021, ora 17:51, s-a sesizat prin SNUAU 112 despre faptul că pe str. Mălinului, pe raza localității Baia, s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale.
La fața locului s-a deplasat o patrulă de la SPR 7 Mălini, care l-a identificat pe un bărbat de 29 ani, localnic, acesta declarând că în timp ce se afla pe marginea dreaptă a drumului a fost acroșat de către autoturismul, iar conducătorul auto a părăsit locul accidentului.
La locul accidentului s-a deplasat o echipa operativă de la Poliția municipiului Fălticeni, care a efectuat cercetarea la fața locului și a stabilind că la data de 07.01.2021, ora 17:45, bărbatul de 29 de ani, în timp ce se deplasa ca pieton pe str. Mălinului, pe marginea drumului, a fost acroșat de către un autoturism, după care acesta a intrat în coliziune cu un gard de pe partea dreaptă și s-a oprit. Imediat după accident conducătorul auto a părăsit locul accidentului.
La fața locului a sosit o ambulanță care a preluat victima și a transportat-o la Spitalul Municipal Fălticeni, fiindu-i acordate îngrijiri medicale, fără a rămâne internat.
În urma investigațiilor efectuate a fost identificată persoana care a condus autoturismul, respectiv un tânăr 21 ani, din com. Baia. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, după carea fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge.
Efectuând verificări în baza de date s-a stabilit că șoferul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și părăsirea locului accidentului, urmând a se dispune măsuri procesuale.


La 08.01.2021, ora 00:12, un bărbat de 46 de ani, din com. Pătrăuți, fără a deține permis de conducere, în timp ce conducea autoturismul pe un drum comunal neclasificat din în loc. Pătrăuți a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune frontală cu gardul imobil.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a doi pasageri de 17 de 30 ani, localnici, care au fost transportați la Spitalul Judeţean Suceava.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care i-au fost recoltate două probe biologice la interval de o oră.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,vătămare corporală din culpă”, ,,conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului”, și ,,conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, urmând a se dispune măsuri procesuale.


Sancțiuni contravenționale în valoare de peste 37.000 lei aplicate de poițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Suceava în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe fondul depășirilor neregulamentare

În perioada 05-06.01.2021, lucrătorii Biroului Rutier Suceava au organizat şi desfăşurat acţiuni pe linia combaterii depășirilor neregulamentare și a excesului de viteză, fiind aplicate 48 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 37.410 lei.
De asemenea, în cadrul acțiunii au fost reținute 17 permise de conducere pentru depășiri neregulamentare și viteză excesivă.
Totodată, pentru abateri și deficiențe de ordin tehnic au fost retrase 2 certificate înmatriculare.

Mai nouă Mai veche