Buletin de presă, 9 ianuarie 2020 - IPJ Suceava

Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști

La data de 08.01.2021 ora 21.57, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Ordine Publică Suceava a fost sesizat prin SNUAU 112 de către o femeie de 33 ani din Suceava cu privire la faptul că se află la domiciliu și este agresată de soț și de soacră.
La fața locului a fost găsită apelanta de 33 ani care a relatat că locuiește la această adresă de circa 2 luni împreună cu concubinul ei de 38 ani din Suceava și 3 copii minori din căsătorii anterioare ale femeii. Aceasta a relatat faptul că în jurul orelor 20.00 a avut o discuție în contradictoriu cu concubinul ei, apoi acesta a chemat-o prin telefon și pe mama lui, iar după ce a venit aceasta cearta a degenerat iar bărbatul de 38 de ani ar fi agresat-o și i-ar fi distrus telefonul mobil personal. La fața locului a fost identificat și concubinul femeii precum și mama acestuia iar conflictul a fost aplanat.
Victima s-a deplasat la sediul Poliției Municipiului Suceava pentru a depune plângere penală împotriva concubinului ei pentru infracțiunea de violență în familie și distrugere iar agresorul a fost condus și el la unitatea de poliție pentru continuarea cercetarilor.
La sediul Poliției Municipiului Suceava s-a întocmit formularul de evaluare a riscului de unde a reieșit că există risc iminent pentru emiterea ordinului de protecție provizoriu. Femeia de 33 de ani a dorit emiterea unui ordin de protecție provizoriu.
La orele 01.00 s-a emis ordinul de protecție provizoriu pe o durată de 5 zile, bărbatul de 38 de ani luând la cunoștință pe bază de semnătură cu privire la cele consemnate în ordinul de protecție provizoriu.
Femeia a depus plângere penală pentru infracțiunile de ,,violență în familie” și ,,distrugerea”, cercetările urmând a fi continuate de către polițiști.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 08.01.2021, ora 06.17, un tânăr de 22 ani din sat/com. Bicicheru Mic, jud. Timiș, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 208 A, dinspre loc. Bosanci către Liteni, la intrarea în loc. Udești, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune frontală cu un copac.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto care a fost transportat cu ambulanţa la Secţia UPU a Spitalului Judeţean Suceava pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul Judeţean Suceava i-au fost prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar ce cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 08.01.2021 ora 20.30, un tânăr de 19 ani din mun. Fălticeni, a condus autoturismul pe DN 2 în interiorul localităţii Cumpărătura, com. Bosanci, având direcţia de deplasare Fălticeni-Suceava. Acesta a pătruns pe contrasens, după care a intrat în coliziune cu autoutilitara care circula din sens opus şi era condusă de un bărbat de 38 ani din mun. Fălticeni.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto al autoutilitarei.
Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative şi li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se va întocmi dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


8 permise de conducere reținute de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Suceava în cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a accidentelor rutiere pe fondul neacordării de prioritate pietonilor

În perioada 07-08.01.2021, lucrătorii Biroului Rutier Suceava au organizat şi desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii și combaterii evenimentelor rutiere pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea drumului public prin loc corespunzător şi pe linia disciplinării pietonilor, fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4640 lei.
De asemenea, în cadrul acțiunii au fost reținute 8 permise de conducere pentru neacordare prioritate pietonilor și a fost retras un certificat de înmatriculare.


Dosare penale la regimul rutier

La 08.01.2021, orele 14:00, un echipaj din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au obținut o informație cu privire la faptul că un autoturism se îndreaptă către comuna Horodnic de Sus şi este posibil ca şoferul să fie sub influenţa băuturilor alcoolice.
În baza informaţiei s-a procedat la identificarea şi oprirea pentru control a autoturismului care avea direcţia de deplasare pe DN2E, pe raza comunei Horodnic de Sus.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 57 ani din mun. Rădăuţi, care a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Soferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii P.P. Horodnic de Sus.


La 08.01.2021, orele 19.30, lucrătorii Poliției Orașului Salcea, fiind în serviciul de patrulare pe raza localității Dumbrăveni, com. Dumbrăveni, pe Drumul Național 29, pe raza localității Dumbrăveni, au observat un autoturism care circula sinuos, existând suspiciunea despre conducătorul auto că a consumat băuturi alcoolice.
S-a procedat, prin punerea în funcțiune a semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei din dotarea Poliției Orașului Salcea, la oprirea vehiculului în cauză, vehicul care a virat la stânga de pe drumul national.
La vederea semnalelor, conducătorul auto nu s-a conformat, însă în cele din urmă a oprit în parcarea unui magazin.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 28 de ani, domiciliat în sat/com. Dumbrăveni și întrucât emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aer expirat.
Având în vedere cele constatate, șoferul a fost condus la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Județean Suceava, unde i s-au recoltat 2 mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea uni vehicul sub influența alcoolului”.

Mai nouă Mai veche