Buletin de presă, 10 octombrie 2021 - IPJ Suceava

Polițist 24 de ore din 24

După ce în cursul zilei de 07.01.2021 un agent din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, aflat în timpul liber a reușit prin profesionalism să imobilizeze un șofer băut și să prevină o tragedie rutieră, ieri un alt polițist din Vatra Dornei, în timp ce era în timpul liber și se plimba cu familia în zona centrală a municipiului a manifestat prezență de spirit și implicare, reușind să își alerteze la timp colegii aflați în serviciu pentru a bloca în trafic un tânăr care conducea băut un vehicul dat în urmărire la nivel național.
Ofițerul de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Vatra Dornei a arătat o dată în plus ce înseamnă să fii în permanenţă în slujba cetăţeanului – ce înseamnă să fii poliţist.

La data de 09.01.2021, ora 18.50, un ofiţer de poliţie din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei, aflat în timpul liber, a observat pe str. Unirii, din mun. Vatra Dornei, un autoturism despre care știa că figura urmărit la nivel național din data de 01.01.2021. De îndată ofițerul aflat în timpul liber a luat măsuri pentru a păstra contactul vizual permanent cu vehiculul respectiv, în același timp anunțând conducerea unității care a dispus s-au constituirea unor filtre de circulație la ieşirile din municipiu, în vederea opririi autoturismului urmărit.
La ora 19.00, un echipaj de serviciu din cadrul Politiei municipiului Vatra Dornei, în baza coordonatelor furnizate de polițistul aflat în timpul liber, a încercat oprirea autoturismului pe str. Unirii din municipiul Vatra Dornei, însă conducătorul auto nu a oprit la semnalul poliţiștilor continuându-şi deplasarea pe DN 17 către Bistriţa Năsăud. După o urmărire de circa 6 km s-a reușit blocarea și oprirea acestuia pe DN 17, la intrarea în localitatea Dorna Candrenilor, cu sprijinul echipajului de poliţie rutieră aflat în serviciu.
Cu ocazia legitimării s-a stabilit că persoana aflată la volanul autoturismului este un tânăr de 17 ani, din municipiul Iași, iar după verificarea în baza de date s-a constatat ca acesta este dat în urmărire naționala pentru „furt de auto” iar la momentul identificării figura în stare de arest la domiciliu.
De asemenea, pentru autoturismul oprit există o semnalare de urmărire și identificare din data de 01.01.2021.
Întrucât conducătorul prezenta halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Poliţia municipiului Vatra Dornei pentru cercetări.
Polițiștii au întocmit dosar penal pentru documentarea activității infracționale, luând legătura totodată cu IPJ Iași – Serviciul Investigații Criminale în vederea preluării autoturismului și a persoanei urmărite.


Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La 09.01.2021, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava - Biroul Rutier, în timp ce se aflau în serviciul de supraveghere si control trafic pe raza municipiului Suceava, în jurul orei 18.00, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la intersecția strada Ana Ipătescu cu strada Mitropoliei, s-a produs un accident de circulație soldat cu pagube materiale.
La fața locului a fost identificat conducătorul autoturismului implicat, respectiv un bărbat de 34 ani, din mun. Suceava și întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testului fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere sub influenţa alcoolului”.


La 09.01.2021, ora 18.05, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Muniucipiului Rădăuți, pe raza mun. Rădăuți, pe strada Putnei, au oprit pentru control autoturism cu numărul de înmatriculare provizoru expirat din 27.09.2019.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducere auto neînmatriculat”.


La 09.01.2021, ora 22.20, polițiștii din cadrul S2PR Ipotești, în timp ce se afla în serviciul de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe D.J. 208 A între satul Rușii - Mănăstioara și satul Udești, comuna Udeşti, au oprit pentru control autoturismul condus de către un tânăr de 21 ani, din comuna Brodina, care nu posedă permis de conducere.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.

Mai nouă Mai veche