Doi bărbați din Ulma au fost prinși băuți la volan după ce au fost filați de polițiști

Având în vedere sărbătorile de Crăciun pe rit vechi care au avut loc pe raza localităților Brodina și Ulma, la 8 ianuarie 2021, la nivelul Poliției Orașului Vicovu de Sus și Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost organizată o acțiune în comun pe linia prevenirii accidentelor rutiere și a traficului cu țigarete de proveniență extracomunitară.

Astfel, în jurul orei 10.00, lucrătorii din cadrul subunității au obținut o informație cu privire la faptul că pe raza localității Ulma circulă un autovehicul al cărui șofer, precum și pasagerii, se află într-o avansată stare de ebrietate.

Din investigații a rezultat faptul că șoferul autovehiculului VW Caravelle este a Dumitru Ț., de 33 de ani, din comuna Ulma, iar pasageri sunt Traian T., de 43 de ani, și Mihai C., ambii din comuna Ulma.

S-a procedat la filarea autoturismului timp de circa o oră, după care autovehiculul s-a pus în mișcare, moment în care a fost anunțat echipajul poliției de frontieră. După aproximativ 700 de metri s-a reușit interceptarea în trafic a autoturismului de către echipajul mixt, la volanul acestuia fiind identificat Traian T., iar pasageri Dumitru Ț. și Mihai C.

Având în vedere că acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la sediul Poliției Orașului Vicovu de Sus.

Întrucât exista suspiciunea că autoturismul va fi condus în continuare de una din persoanele rămase la fața locului, s-a stabilit ca un alt echipaj al poliției de frontieră să ia în atenție autovehiculul.

La scurt timp după plecarea autospecialei de poliție, autovehiculul marca VW Caravelle s-a apus în mișcare, motiv pentru care echipajul poliției de frontieră a plecat în urmărirea acestuia, reușindu-se interceptarea după câteva sute de metri.

La volanul autovehiculului a fost identificat Dumitru Ț., care de asemenea emana halena alcoolică. Susnumitul a refuzat testarea cu aparatul etilotest motiv pentru care a fost condus la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus.

Ulterior, un echipaj s-au deplasat la Spitalul municipal Rădăuți pentru prelevarea de probe biologice de la cei doi bărbați.

Fiind conduși la Spitalul municipal Rădăuți, primului i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabiliri alcoolemiei, dar cel de-al doilea a refuzat prelevarea mostrelor de sânge.

În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice” și „încredințarea unui vehicul unui persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice” și „refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice”.
Mai nouă Mai veche